Grote kans dat je voor jouw makelaarskantoor een Facebook pagina hebt aangemaakt een aantal jaar geleden. Facebook is anno 2021, na WhatsApp, nog altijd het meest gebruikte social media platform in Nederland. Dagelijks wordt het platform door 7,3 miljoen Nederlandse gebruikers gebruikt. 

Om je heen hoor je steeds vaker Instagram benoemd worden en dat is niet heel gek. Instagram is het snelst groeiende platform in Nederland. Reden genoeg om ook met Instagram te starten. Wij leggen je in dit blog uit hoe je daarmee start.

Maak in 5 stappen een bedrijfsaccount op Instagram

1. Download de app

De Instagram app is voor iedereen te downloaden: via de App store van Apple, de Android -app van Google of de Windows Phone-app van Windows. Eenmaal geïnstalleerd? Open de app en let’s go!

2. Vertel wie je bent

Klik op registreren. Het is aan te raden om een wachtwoord te kiezen die je eventueel aan collega’s kunt doorgeven. Als gebruikersnaam vul je de naam van je kantoor in. Geef je (bedrijfs) e-mailadres door en tadaa! Je account is gemaakt.

3. Geef aan dat je een bedrijf hebt

Je account is nu nog geen bedrijfsaccount. Om dat in te schakelen, ga je in de app naar ‘Instellingen’, ‘Account’ en klik je op ‘Overschakelen naar professioneel account’. Klik een paar keer op ‘doorgaan’ en kies een categorie. Vervolgens kies je voor ‘bedrijf’. Nu kun je jouw contactgegevens invoeren.

Met een bedrijfsaccount krijg je toegang tot statistieken en de mogelijkheid om de URL van je website aan je bedrijfsprofiel toe te voegen. Aanrader dus!

4. Zorg dat je volgers krijgt

Ready to go! Je wilt natuurlijk dat de berichten die je plaatst gezien worden. Er zijn twee manieren om dat te bereiken: 1. gebruik relevante hashtags en 2. volg vergelijkbare accounts. 

5. Plaats berichten

Zichtbaarheid is belangrijk. Plaats daarom regelmatig een update op Instagram. Naast het woningaanbod zijn er tal van onderwerpen waar je over kunt vertellen. Heb je echt geen idee? Wij kunnen je helpen!

Start direct met Instagram

Met het content abonnement van Let’s Go Social Media ontvang je een meer uitgebreide instructie om te starten met Instagram. Het team van Let’s Go Social Media staat voor je klaar en ontwikkelt maandelijks nieuwe, relevante content voor jou als makelaar.

Pin It on Pinterest